CSS Template

Mлади прилепски спортисти добија парични награди за постигнати успеси

713

Mладите прилепски спортисти, Антонио Митрески, Матеј Смилевски, Симеон Столески, Михаела Даноска, Борис Џагадуроски, Андреј Смилевски, Елеонора Илиоска и Христијан Здравески, освојувачи на медали во 2019 година, на светско, европско, балканско, државно првенство или куп натпревари , добија средства од буџетот на Општина Прилеп. Во зависност од постигнатите резултати на овие  млади спортисти им им се доделни  од 3.000 до 15.000 денари.

Тие денска има и прием кај градоначлникот на Прилеп , Илија Јованоски

Оваа одлука Комисијата за општествени дејности и правата на децата при Советот на општина Прилеп, ја донесе на вчерашната седница.


Vivafarm
Farma Dolneni