ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Mнозинско „Да„ по сите точки на денвен ред

671

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа третата редовна седница, на која што се расправаше и ги усвои предлог решенијата за формирање: Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој, Комисија за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина, Комисија за општествени дејности и правата на децата, Комисија за Статут и прописи и Комисија за елементарни непогоди, месна самоуправа и родова еднаквост.
„Денеска се оддржа третата седница на Совет на Општина Прилеп на која беа формирани постојаните и привремените работни тела и комисии што ќе работат во состав на општинскиот Совет. Морам да посочам дека за прв пат едногласно беа избрани комисиите и тоа посебно ме радува, зашто започнуваме со една одлична соработка, што значи дека Советот е комплетно формиран. А, со оглед на тоа дека до комисиите се пристигнати голем број предлози и барања од граѓаните, комисиите со својата работа започнуваат од понеделник“, посочи Миле Талевски, претседател на Совет на Општина Прилеп.

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе