CSS Template

Намален борјот на лица во самоизолација,но 6 нови случаи на КОВИД 19

811

Состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, четврток 14-ти маје речиси не променета од вчера

Во Прилеп денеска се евидентирани 6 нови случаи на КОВИД-19, а до овој момент нема информации за новоизлекувани од заразната болест. Во самоизолација се наоѓаат 168 лица. На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“ хоспитализирани се 19 лица, од кои 13 се позитивни на коронавирус. Во делот за изолација се наоѓаат 6 пациенти. Од нив, тројца се негативни на коронавирус, а на тројца земен им е брис и се чекаат резултати

 Во изминатото деноноќие забележани се 4 нарушувања на полицискиот час.

Фото: Мики Николоски


Farma Dolneni
Vivafarm