CSS Template

Не исправна вода за пиење во две села во прилепско

288
Avtokontrol1

Од редовните контроли на ЈУ Центарот за јавно здравје-Прилеп, констатирано е дека не е исправна водата за пиење од чешмите с.Плетвар и с.Старо Лагово. Водата од овие чешми според Центарот за јавно здравје не смее да се користи за пиење, без да се преврие најмалку 10 минути.

Овие се препораките  ЈУ Центарот за јавно здравје – Прилеп, по редовните анализи на квалитетот на водата за пиење од јавните чешми во населени места, каде што нема водоводи, a коишто се во  надлежност на ЈКП „Водовод и канализација“.

 


semm
Vivafarm
Farma Dolneni