CSS Template

Кога и како ќе гласаат лицата во самоизолација и болни од КОВИД 19 кои се во карантин?!

89
Avtokontrol1

Лицата кои се позитивни на Ковид-19 и се во каранти и лицата кои се во самоизолација и сакаат да гласаат на Паралмнтарните избори 2020 имаат рок до утре, 8 јули 2020 година до 24 часот, да се пријавата за гласање. Според согласно протоколите за заштита од коронавирусот тие ќе гласаат понеделник,13 ти јули,во својот дом според местото на живеење.

Овие лицата до утре  ,преку полномошник или по електронски пат , до Општинската изборна комисија во местото каде постојано живеа, треба да достават известување и копија од решение за карантин или самоизолација, издадено од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

На денот кога овие лица ќе гласаат, посебни избирачки одбори ќе ги посетат и гласањето ќе биде спроведено според посебни строги протоколи за заштита од коронавирусот.

Што се однесува до посебниот избирачки одбор, тој при ваквите гласања треба да користи посебна гласачка кутија.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni