CSS Template

По еден новозаболен од КОВИД 19 во Крушево, Долнени ,М.Брод и двајца во Прилеп

373

Денеска во општина Прилеп има 2 случаја на заболени од коронавирус, а по еден новозаболен е регистриран во општините Долнени, Крушево и Македонски Брод,  информираат oд Центарот за јавно здравје- Прилеп.

Бројот на активни случаи изнесува 58, од кои 42 се наоаѓаат на домашно, а 16 на болничко лекување. На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 15 лица позитивни на коронавирус, тројца од нив се на кислородна поддршка;

Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат вкупно 85 лица.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm