CSS Template

Попреченоста е прашање на перцепција

994

Месец април е посветен за подигање на свеста за аутизмот и за лицата со попреченост. „Попреченоста е прашање на перцепција“ дали поддршката од заедницата е доволна за лицата со одредени здравствени проблеми.

 Како образовниот систем се справува со децата со попреченост? Дали Македонија доволно се грижи и овозможува помош за децата, но и возрасните лица со одредена попреченост? Како да им се пружи рака на нашите сограѓани да се носат полесно со здравствените потешкотии?

На овие прашања, а иницирани од неодамнешните активности на невладината организација Ластовица во емисијата „Жешко столче“ разговаравме со Светлана Миоковиќ-Томеска, дефектолог и Јулијана Талеска наставник по македонски јазик во ООУ „Климент Охридски“.

Попреченоста е прашање на перцепција, но дали поддршката од заедницата е доволна за лицата со аутизам ? Тема на денешното „Жешко столче“, гости Светлана Миоковиќ Томеска и Јулијана Талеска, просветни работници, од Асоцијацијата за правата на деца и младинци со посебни потреби, дирекно вклучени во работата со деца со попреченост и аутизам.

Posted by Radio Pela 96,8 FM on Петок, 05 април 2019


semm
Farma Dolneni
Vivafarm