ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Поранешниот директор на УЈП станува дел од бордот на директори на „Витаминка„

330

Витаминка АД Прилеп на Македонска берза ги објави податоците за кандидатите за Одбор на директори на компанијата.

Покрај Симон Наумоски, Сашо Наумоски , Благоја Ѓорѓијовски, во одборот на директори на Витамника влегувааат поранешниот директор на УЈП  и порнешен директор на Дирекцијата за заштита на личните податоци (ДЗЛП)Горан Трајкоски како неизвршен член и поранешната вицегувернерка на Народната банка, Маја Кадиевска Војновиќ.

Во согласност со членот 344 став (3) од Законот за трговските друштва, пред да се пристапи кон избор на член на одборот на директори, односно на член на надзорниот одбор, за секој кандидат, во писмена форма, се објавуваат податоци за возраста, полот, образованието и другите професионални квалификации, работното искуство и како го стекнал, во кои друштва е или бил член на орган на управување, односно на надзорен одбор и другите поважни функции што ги вршел, бројот на акциите што ги поседува во друштвото и во други друштва, како и заемите и другите обврски коишто ги има спрема друштвото.

Пишува порталот:

https://pari.com.mk/goran-trajkovski-poranesniot-direktor-na-ujp-vleguva-vo-odborot-na-direktori-na-vitaminka/

Активностите се дел од проектот „Поддршка на изборни реформи” на Владата на Швајцарија, имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини на овие активности не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот #CHinMK

Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе