CSS Template

Прилеп 4, Крушево и Македонски Брод по 1 позитивен случај на корона вирус

381

Во општина Прилеп, како што информираат од Центарот за јавно здравје, денеска има 4 случаи на коронавирус, а две лица оздравеле од заразната болест. По еден случај на новозаболен од КОВИД-19 е регистриран во општините Крушево и Македонски Брод.
Бројот на активни случаи изнесува 45, од кои 38 се наоаѓаат на домашно, а 7 на болничко лекување.
На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 7 лица позитивни на коронавирус.


Vivafarm
Farma Dolneni