CSS Template

Прв школски час за 715 првачиња

332
Avtokontrol1

Денеска,понеделник, започнува новата учебна 2-18/2019 година. Вкупниот 5.510, ученици и во учебната 2018/2019  ќе посетуваат настава во основните и средните училишта во Општина Прилеп,  од кои околу 715 првачиња ќе учат во 7-те основни училишта во Општина Прилеп. Општа е оцената на директорите и Локалната власт е дека училиштата во Општината се подготвени за првиот школски час. Во поголем дел од училиштата, и во основнте и во средните, во текот на летото се вршеле реконструкции на училници, тоалети, покрив, дограма и се уредувале училишните дворови за учениците и наставниците да имаат подобри услови за изведување на наставата во оваа учебна година е првата констатција од средбата помеѓу директорите на училиштата и градоначалникот на Прилеп

Денеска градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски ќе присуствува на првиот училишен час во ООУ „Климент Охридски“ и во ООУ „Страшо Пинџур“ во село Мало Коњари.


semm
Vivafarm
Turtel
Farma Dolneni