CSS Template

Првото новороденче во Прилеп е девојче

297

Прилеп го доби и првиот жител во Новата 2018 г. година. Здраво, живо женско бебенце тешко 3230 грама се роди околу 20:00 часот синоќа на гинеколошкото одделение во градската болница „Борка Талески.

Најголема радост за мајката Дијана Капкоска, но и за целиот персонал од гинеколошкото одделение од градската болница, кој што беше максимално подготвен за овој радосен чин.
Среќната мајка денеска ја посети градоначалникот Илија Јованоски, предавајќи и пакет со подароци за новороденчето и штедна книшка со 15.000 денари.
Новогодишни пакетчиња денеска добија и сите дечиња хоспитализирани во детското и во неонатолошкото одделение од градската болница во Прилеп.


semm
Farma Dolneni
Turtel
Vivafarm