CSS Template

Се дезинфицираа јавните простории во зградите

249

После вчерашната дезинфекција на улиците во градот, денеска беа дезинфицирани јавните површини пред станбените згради, влезовите и скалите, се’ до највисоките катови на зградите.

Акцијата ја спроведоа триесетина волонтери, кои согласно планот на Општинскиот кризен штаб, кои со електрични и моторни пумпи ги дезинфицираа сите згради на територијата на Прилеп.

„Со почетокот на новата работна недела, градоначалникот Илија Јованоски и Општинскиот штаб за управување на кризи, ќе одлучат за начинот на кој ќе продолжи справувањето со пандемијата на КОВИД-19 и, во таа насока, за евентуалното преземање нови мерки.„- информираат од одделот за односи со јавност, при Локалната самоуправа -Прилеп


Vivafarm
Farma Dolneni