ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Се реализира програмата за асфалтирање на прилепските улици

548

Екипите моментно работат на улицата „Гога Димитриоски“ во Варош.Но, надележните велат дека ќе се менува и дел од водоводната и канализациона мрежа на оваа улица,пред да се стави асфалтот.

“Пред да биде тампонирана улицата и реконструирана коловозната површина ќе бидат сменети околу 450 метри старата и дотраена азбестна мрежа со нова полиетиленска, а ќе биде реконструиран и дел од канализационата мрежа.Минатата недела беа сменети и цевките од водоводната мрежа на улицата ‘Кеј 4-ти Јули’, а наредниот период очекуваме да бидат сменети околу 400-тини метри канализациона мрежа на улицата ‘Цане Кузманоски’.  Ќе бидат обезбедени и повеќе литри вода во секунда, за подобрување на водоснабдуавњето во населенотое место Канатларци. Во тек се активности и за изведување на водоводна и канализациона мрежа во населба Тризла“, – рече директорот на ЈКП Водовод и Канализацијa Емил Јанески, кој заедно зо градончалникот на Прилеп беа на  терен и врешеа увид во работењето  .

Општина Прилеп во моментот ја реализира комуналната програма предвидена за оваа тековна, 2018 година, во која се опфатени повеќе улици во градот. Улица ,,Кеј 1-ви Мај“, што се протега од старата автобуска до ул. ,,Димо Наредникот“. Потоа улицата ,,Динара“,патот до населено место Селце во должина од  620 м. и улица „Цане Кузманоски“.

 

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе