CSS Template

Состојба со Ковид 19 во Прилеп

303

Од Центарот за јавно здравје – Прилеп информираат дека состојбата со Ковид-19 во општина Прилеп е под контрола и дека нема место за паника. Зголемениот број на случаи кои беа регистрирани во изминатите денови, се должи на потврдени позитивни случаи на контакти од семејни кластери, кои се ставени во изолација.
Денеска, 21 август, во општина Прилеп има 2 нови случаи на коронавирус, а две лица оздравеле од заразната болест, информираат од Центарот за јавно здравје. Бројот на активни случаи изнесува 50, од кои 41 се наоѓаат на домашно, а 9 на болничко лекување;
Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 120 лица;
Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 384.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm