CSS Template

(Видео) Спасено бебето Бисера од Прилеп чии родители молеа за помош поради третманот на Клиника

3.553
Avtokontrol1

За малата Бисера од Прилеп која од своето раѓање и бише дијагностицирана конгенитална варичела, јавноста преку медиумите и социјалните мрежи слушна откако нејзините родители објавија видео снимка од девојчето кое едвај диши, а лежи со месеци на Детската клиника во Скопје. Мајката тогаш посочи дека бебето Бисера, откако се наоѓаат во клиниката се здобила и со дополнителни бактерии и вируси кои и ја отежнале состојбата. Родителите и покрај големата упорност беа одбивани детето да биде третирано. Тогаш клиниката објави дека мајката била болна во текот на бременост и  имало документи според кои детето би имало последици, но наводно не биле подигнати од родителите. Потоа од клиниката објаснија дека детето поради таа состојба има многу инфекции и дека од таму ќе сторат се што можат.

Но, по притисок на јавноста, бебето е префрлено во Жан Митрев Клиниката и излечено од сите инфекции и проблеми.  Од клиниката објавија видео на кое ја објаснуваат целата постапка на лечењето и ја соопштија најважната вест дека малата Бисера заминува дома со своите родители жива и здрава.

Убава приказна со среќен крај, која охрабува да луѓето се борат во опшеството  и јавно да говорат за своите проблеми, тешкотии и притисоци кои се создаваат како причина за нарушување на нивните правата на македонското опшество

https://www.facebook.com/ZanMitrevClinic/videos/312669633242985/

 


semm
Farma Dolneni
Vivafarm