ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Три години Радио Пела во етер (фото од манифестацијата )

1.629

Формирано како рурално радио 2017 година, Радио Пела за три години прерасна во Мултимедијален медиум, кои својата програма ја емитува на 4 -ри активни канали: радиостаница (Радио Пела 96,8 ФМ, интернет радио (кое се емитува на неколку радио платформи:(Балкан радио Станици, Ex JУ Радио…) на портал www.radiopela.mk и на Facebok Radio Pela 96,8 FM stanica, преку стриминг, како ТВ Платформа; вклувчувајќи и сопствен Yutube канал.

Радио Пела, денеска е трето најслушано локално радио во Македонија (според, истражувањето на агенцијата за Аудио и аудио визуелни медиуми), порталот го читаат и го посетуаваат, месечно, над 100.000 -на ,а ТВ Платформата ја следат дневно, (во време на емитување во живо од 10,оо до 12,оо ч ,2000 /2600 луѓе ),однсно над 15,ооо луѓе од Прилеп, Пелагонија, од повеќе градови на Македонија и од дијаспорта,ја гледаат емисијата. Во емсијата,(предходно, #SediDomaSoRadioPela) #UbavDenSoRadioPela, само оваа година се вклучени над 1000 луѓе, гости во студио или виртуелни гости во програма од различни профили и на различни теми, со реализирани над 220 емисии, збогатеи со наградни игри, информации, забава и музика.

По повод три години, од роденденот на радиото, веќе втора години по ред, мултимедијалниот медиум, Радио Пела, ја одржува манифестацијата „13 Величенствени“, доделувајќи награди на Прилепчани, поединци или групи, кои делувале и биле во интерес на медиумите, и дале свој придонес во подобрување на опшественото живеење, без оглед на нивниот вокација, профсионалната или аматерска определба или возраст.

Оваа година таа чест и припадна на 13 односно 14 , кои поркај стандардизираните статуетките (V, како Величенствени и V, како победа) и пофалници на Радио Пела, добија и свои каракатури, како новинарски израз.

Оваа година манифестацијата се одржа во живо, на програмата на Радио Пела. Поради здравствената криза, присуствуваа само наградените. Но, во неа можеа да учестуваат и да ја следата сите слушатели и гледачи, што создаде можностодблиску да се запознаат со Величенствените и манифестацијата да се доближи до публиката ,која е најважниот дел од програматан а Радио Пела. Па, сите заедно ги наградивме и го прославививме роденденот. СРЕЌЕН ТРЕТ РОДЕНДЕН, РАДИО ПЕЛА!

Роберт Јанкулоски – фотограф
Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе