CSS Template

(Видео спот) Виножито ќе учествува на евроизборите во Грција – „Зборувајте го нашиот Македонски јазик на Вашите деца“е една од пораките во спотoт

337
Avtokontrol1

 

Виножито го помина филтерот на Вpxовниот cyд на Грција и таа ќе биде една од 40-те партии кои ги исполнија условите за европските избори. Виножито е 31 партија на списокот.

За овие избори Виножито подготви и видео спот. Пораката на овој спот е следна: „Ако не кренеш глава не гледаш, Виножито не гледаш. На евроизборите на 26 мај гласаме за ЕСА Виножито. За една поинаква Грција, во една поинаква Европа. Мили Македонци, зборувајте го нашиот македонски јазик на вашите деца. Кажете им дека се Македонци, не плашете се. Поддржувајте го македонското движење во Грција. Поддржувајте го Виножито“.

 

 

 

преземено-www.mkd.mk

 

 


semm
Farma Dolneni
Vivafarm