CSS Template

Во Прилеп нема новозаболени, а оздравеле двајца

343

Денеска во општина Прилеп нема новозаболени од коронавирус, а од болеста оздравеле двајца пациенти. Од Центарот за јавно здравје информираат дека два случаи позитивни на КОВИД-19, се регистрирани во општина Крушево;
Бројот на активни случаи изнесува 20, од кои 13 се наоаѓаат на домашно, а 7 на болничко лекување;
На Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“, хоспитализирани се 7 лица позитивни на коронавирус;
Во самоизолација се наоѓаат 65 лица.


Farma Dolneni
Vivafarm