CSS Template

Нема да се наплаќа комунална такса за користење на простор пред деловен простор

259

Советниците при  Советот на општина Прилеп на 44 -та редовна седница одлучија седумте прочистувачи на воздух кој ги доби градинка, наменети за ЈДУ „Наша иднина„ да останат во трајна сопственост и користење на деттските градинки. Советниците дадоа „зелено светло„ и за три нови вработувања во ЈОУ  Дом за стари и изнемоштени лица „Киро Крстески Платник“.

Едногласно беше прифатена одлуката за проширување на средствата на Буџетот на Општина Прилеп за 2020 година , наменети за потребите на  три СОУ во Прилеп : Гимназијата „Мирче Ацев„,  СОУ „Ристе Ристески Ричко“ и за СОУ  „Ѓорче Петров„ .

Советниците ја донесоа  одлуката  општината да не наплаќа комунална такса  за користење на простор пред деловните простории за вршење на дејност , како што се ресторани, кафетерии, обложувалници , за верме на вонредна состојба, и е констатирано дека во истиот  период лани, од 01 јануари до 30 мај, наплатата е значително намалена поради КОВИД 19 ,  од 4 милиони и   71 илјада денари , на еден милион и 312 илјади денари за оваа година, споредбено со  истиот  период,  лани. Се укинува и висината на трошоци и надоместоците за користење на инфраструктурата на гробиштата и придружните објекти која изнесува 200 ден.

Воедно, советниците дадоа согласност  и за одлуките повразани за новите регулациски планови на Генералниот урбанистичи план за град Прилеп.


Vivafarm
Farma Dolneni