CSS Template

Втор ден Духовден – Патрон празник на прилепските фризери

1.679
Avtokontrol1

Втор ден Духовден, патрон празник на прилепските стилисти; фризер, бербери и козметичари. Во организација на прилепската Асоцијација на фризери, бербери и козметичари денеска прилепските стилисти беа на богослужба  во  црквата  „Свети Кирил и Методиј“ “, познат меѓу прилепчани како Параклис, а на стариот домаќин му го предаде кумството на новиот домаќин: Дарко Костадиноски од фризерското студио ЕMA Place.

„Традицијата на собирање на фризерите и берберите на овој ден, Духовден е долга повеќе од 70 години. Како еснаф веруваме дека духовниот патрон празник ќе ни донесе здравје, среќа и бериќет.  Веруваме дека нашиот духовен патрон празник Духовден ќе ни помогне во нашиот занает, да ни биде  поуспешен и поквалитетен.”- истакна Зоран Бошкоски, претседател на Асоцијацијата на фризери, бербери и козметичари.

По повод патрониот празник,  делегација на Асоцијацијата на фризери, бербери и козметичари положија и свежо цвеќе на Могилата на непобедените, во спомен паркот на Револуцијата во Прилеп, во чест на паднатите прилепски борци, кои по професија биле бербери или фризери.

 


semm
Vivafarm
Farma Dolneni
Turtel