ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

За готвач, слаткар, угостител, хотелијер прав избор СОУ „Наум Наумовски – Борче“ – Крушево

900

Практична -стручна настава, многу знаење, обуки и оние профисии кои се барани на пазарот на трудот, нуди СОУ „Наум Наумовски – Борче“ – Крушево за идните средношколиц . Тие при запишување во учебната 2021/2022 година можат да одберите Гимназиско образование или Стурчно , да научат да бидете добри келнери, угостители , слаткари , менаџер на хотели и ресторани.

Во прва година во ова СОУ „Наум Наумовски – Борче“ – Крушево ќе се запишат 102 ученици во 3 паралелки со настава на македонски јазик според наставните планови и програми за:

• ГИМНАЗИСКО ОБРАЗОВАНИЕ – 34 ученици,  1 паралелки,

УГОСТИТЕЛСКО-ТУРИСТИЧКА СТРУКА – 68 ученици, во 2 паралелки:

Хотелско-туристички /УГОСТИЛЕКИ -ТЕХНИЧАР , една паралелка со максимален број на ученици 34 , со 4 годишно образование

ГОТВАЧ /СЛАТКАР/КЕЛНЕР една паралелка со максимален број на ученици 34 , со 3 годишно образование.

Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со три пријавувања во месец јуни:

од 14ти до 17ти јуни,

од 23ти до 25ти јуни,

на 30 јуни 2021

https://mon.gov.mk/stored/document/Konkurs%202021-2022%20mk.pdf

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе