ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

За подобрување на социјална заштита потребна е поголема меѓусекторска соработка !

226

Како да се подобри пристапот до социјалните услуги за остварување на правата од социјална заштита на граѓаните. Колку може граѓанскиот сектор да помогне во детектирање на проблемите и изнаоѓање алатки, средства и можности во оваа област за поддршка на институциите на централно и локално ниво? Чекор напред во подобрување на пристапот до остварување на правата од социјалната заштита е примерот на соработка меѓу невладината организација ЛАГ АГРО ЛИДЕР со институциите како што се Меѓуопштинскиот центар за социјална работа Прилеп, ЈОУ Дом за стари лица „Киро Крстески Платник“ Прилеп, како и со локалните самоуправи Прилеп, Долнени и Кривогаштани.

На иницијатива на ЛАГ АГРО ЛИДЕР подобрени се условите во Домот за стари лица во Прилеп, овозможена е поддршка за практикантска работа на млади во МЦСР Прилеп, отворени се две канцеларии како продолжена рака на Центарот во Долнени и Кривогаштани. Од неодамна започна да функционира и платформата Е – HELP за информирање во врска со правата во областа на социјалната заштита.

Какви се можностите за продлабочување на соработката меѓу граѓанскиот и јавниот сектор разговаравме со Марина Тошеска од ЛАГ АГРО ЛИДЕР и Дејан Тошески, директор на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа Прилеп.

 

 

Активностите се дел од проектот „Поддршка на изборни реформи” на Владата на Швајцарија, имплементиран од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС). Искажаните ставови, мислења и содржини на овие активности не мора да ги отсликуваат ставовите на донаторот, проектот или имплементаторот #CHinMK

Vivafarm
Comments
Вчитување...

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе