CSS Template

Започна исплатата на пензиите

122
Avtokontrol1

Пензионерите коишто поседуваат дебитни картички, од денеска ќе можат да ја подигнат јунската пензијата. Со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од коронавирусот КОВИД-19, и оваа исплата на пензии ќе се одвива етапно.
Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките, за пензионерите кои не користат картички, ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата:
-во петок, 26 јуни – пензии во висина до 11.000 денари;
-во понеделник, 29 јуни – пензии во висина од 11.001 денари до 14.000 денари;
-во вторник, 30 јуни – пензии во висина од 14.001 денари до 18.000 денари;
-во среда, 1 јули – пензии во висина над 18.000 денари.

Во МАКЕДОНИЈА има над 320 илјади пензионери кои што трет месец пензијата ја добиваат предвреме поради состојбата со пандемијата, и поголема заштита на здравјето.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm