CSS Template

Затворени гласачките места, одѕивот до 18:30 часот изнесува 39,71

256
Avtokontrol1

До 18.30 во земјава гласале 39,71 проценти од гласачите , соопшти Државната изборна комисија, односно на гласање излегле 700.000 гласачи од обработени 91,54 проценти од гласачките места. Најголема била излезноста во Неготино 57,47, во Прилеп 55, Гевгелија 54,28 во Кавадарци 54 .
Меѓу општините со најмала излезност се Сарај 20, 77 и Боговиње 18,99 .
Уште четири приговори пристигнале во ДИК , од кои еден е прифатен и му е дадено право на гласачот да го изврши своето право.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni