CSS Template

Дневен биланс за состојбата со корона вирусот во општина Прилеп

434

По неколку дневното зголемување на новозаразени со двоцифрени бројки, според информацијата од Центарот за јавно здравје, за состојбата  во општина Прилеп,  денеска, четврток 27 август регистрирани се 5 нови случаи на коронавирус, а едно лице оздравело од заразната болест.

Од последици на заразната болест, почина едно лице на возраст од 65 години. Бројот на активни случаи изнесува 92, од кои 71 се наоѓаат на домашно, а 21 на болничко лекување;

Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 435.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm