CSS Template

Филмот „Врба“ прилепчани ќе го гледаат понеделник

246

Прилепската премиера на филмот „ Врба“  ќе биде прикажана во  понеделник (4.11. 2019) и  вторник (5.11.2019) од 19,оо ч. во големата сала на ЦК„Марко Цепенков“

Филмот на режисерот Милчо Манчевски „ Врба“ прилепската публика овие два дена може да го погледне за само 100 денари влезница. Филмот  е трагедија со хепи-енд.  Во филмот има и тажни моменти, ама и многу хумор и радост – како и во животот.

„ Врба“ е македонска филмска приказна, која се појавува моќно, драматичен еп за три македонски жени и нивната желба за семејна љубов.  Дел ,од сцените во филмот се снимани во прилепскиот регион,  во с Крушевица, Мариово.


Vivafarm