CSS Template

(фото)Интернационална изложба на расни кучиња „ЦАЦИБ 2018“,

Прилеп домаќин на маифестацијата ЦАЦИБ 2018

381

Во организација на прилепското кинолошко друштво.се одржа кинолошки убав ден ,  18-та интернациона изложбата на расни кучиња „ЦАЦИБ 2018“.На   изложба на расни кучиња се натпреваруваат учесници од 20 држави Македонија  Србија, Бугарија, Грција, Романија, Австрија, Унгарија Шветска, Косово, Италија, Франција, Чешка, Словачка, Хрватска,  како и повеќе градови во државата.Пријавени беа 430 кучиња кои се натпреваруваа во различни категории,според расата,голмината,квалитетот ,уавината….Дел од кучињата  нив ја понесоа тиулата „шампиони“ со што се закитија со нова награда  и вреднувана можност.  Низ фотографии дел од изложбата.


Farma Dolneni
Vivafarm