CSS Template

(ФОТО)Со почит кон верата- Свечена божествена литургија во црквата „Св.Благовештение“

819
Avtokontrol1
Семјеството Небрежанец ,Годинашните домаќини на градската слава доби благослов од Поглаварот на МПЦ Г.Г Стефан

Патрониот празник во Прилеп, Св.Никола , започна онака како што доликува, со почит кон верата и посета на црковните храмови. На Свечена божествена литургија во црквата „Св.Благовештение“, со која чиноначалствуваше Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија, г.г. Стефан, присуствуваа голем број верници, и годинашенот домаќин на градската слава Св.Никола , прилепското семејство Небрежанец.

 

 

Црковните храмови преполни- Св.Благовешетение

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Градоначалникот на Прилеп , Претседателот на Совет на Општина Прилеп и семјството Небрежанец, присутни на Светата литургија по повод христијанскиот празник Св.Никола

Посната трпеза, традиционално, по повод христијанскиот празник  „Св.Никола“, патронот на Прилеп ќе биде поставена во центарот на Прилеп во 12,30ч


semm
Vivafarm
Farma Dolneni