CSS Template

Jавна дебата за жителите од Општина Кривогаштани

345
Avtokontrol1

В недела, на 5 ти ноември во 18:00 часот, во општинската кино-сала во Кривогаштани, ќе се одржи јавна трибина, на која жителите  од оваа  општина ќе имаат можност да го искажат својот став и мислење ,се со цел заеднички, со жителите, локалната самоуправа да се донесе одлука за тоа кој предлог е најприфатлив за користење на поволни кредитни  средства, за реализација на два клучни проекти во оваа општина:

  • Промена на 300 улични сијалици со нови ЛЕД-економични светилки.
  • Адаптација на стара училишна зграда во Кривогаштани во музеј.

Локалната самоуправа ги  поканува сите жители на општината Кривогаштани активно  да земат учествуво, се со цел  транспаретно да се донесе правилна  одлука за реализација на два клучни проекти!


semm
Farma Dolneni
Vivafarm