CSS Template

Ликовна изложба на Владимир Темков

271
Avtokontrol1

Во ликовната галерија на Центарот за култура Марко Цепенков, од денеска четврток во 19.00 часот ќе биде отворена изложба на дела од м – р Владимир Темков, кој пред прилепчани ќе се претстави со 28 дела (слики). Изложбата ќе биде отворена до 10 април 2019.
Владимир Темков е роден во Кавадарци во 1959 година. Средно уметничко училиште, Педагошка академија и факултет за ликовни уметности завршува во Скопје. На истоимениот факултет завршува магистерски студии. Живее во Кавадарци. Темков досега има реализира голем број на самостојни и групни изложби во земјава и странство.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni