CSS Template

Лукароска: Најодговорно и доследно да ги почитуваме мерките за лична заштита! (ВИДЕО)

220

На поголема одговорност и дисциплина во справувањето со пандемијата, повикаа денеска од ОО на СДСМ Прилеп.

„Влегуваме во клучниот период во борбата против коронавирусот, кога е потребно секој од нас најодговорно и доследно да ги почитува мерките за лична заштита.

Институциите и здравствените работници, без наша поддршка и наше одговорно и дисциплинирано однесување, нема да можат сами да го одржат вирусот под контрола.

Мора да носиме маска или друга заштитна опрема, со која ќе ги заштитиме носот и устата, мора често да ги миеме рацете и да не ги допираме очите, лицето и носот. Да држиме физичка дистанца од луѓето околу нас, да не се групираме, редовно да вршиме дезинфекција во домовите и на работните места, истакна меѓу другото Петра Лукароска – координаторка на Форум на жени на ОО СДСМ Прилеп.

Во продолжение соопштението со видео запис на следниот линк:

 


Vivafarm
Farma Dolneni