CSS Template

Се реконструира патот, стопанство Алданци – Норово

140
Се врши реконструкција на патот,  стопанство – Алданци – Норово. Овој инфраструктурен зафат е еден од најголемите и најпотребните за населените места во  Крушев и се рализира со Министерството за транспорт и врски и Јавното претпријатие за државни патишта. Должината на патот, стопанство  Алданци – Норово изнесува 7 километри.Патот претставува добра можност за  поврзување меѓу општините Крушево и Долнени.
Патот стопанство – Алданци – Норово е еден од најголемите во Крушево и истиот е дел од вкупно 40 километри изградени и реконструирани патишта на цела територија на општина Крушево во овие 2 и пол години а ќе се врши  реконструкција и изградба на уште 50 километри улици и патишта. “,- изјави градоначалникот на општина Крушево при посетата на с. Норово каде што се реконструира патот

Farma Dolneni
Vivafarm