CSS Template

Нема тиквешка чалгија без Дулот и Џамбазот (ВИДЕО)

1.222

Вистински претставници на македонската или поточно на кавадаречката чалгија. Уметници кои во својот стаж бележат повеќе од 1 век, доајени на убавата народна песна од Ваташа, Кавадарци и Тиквешијата Димо Дулот и Ангел Стојанов или познати како Дулот и Џамбазот.
Нивната исклучителна уметност е препозната не само во Македонија, туку и на нивните гостувања во Турција, каде често се присутни.
Проследете ја емисијата Музички филиграни која премиерно се емитуваше на 25 октомври на следниот линк:


Vivafarm
Farma Dolneni