CSS Template

Од три партии не ги подигнаа уверенијата за пратеници од ДИК

122

Во Државната изборна комисија денеска се одржа свечена седница на која беа доделени уверенијата на избраните пратеници. Освен Левица, ДПА и Алијанса, сите други партии пристигнаа во ДИК и ги подигнаа уверенијата за пратеници, преку овластени претставници или лично.

Според конечните резултати,коалицијата „Можеме“ предводена од СДСМ освои 46 мандати, а ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата освои 44 мандати. ДУИ освои 15 мандати во Парламентот, коалицијата Алијанса за Албанците / Алтернатива 12, Левица освои два мандати и ДПА еден мандат.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni