CSS Template

Петреска од ОК ВМРО-ДПМНЕ :Сугарески и Јованоски се фалат дека направиле нов пат со дебелина на асфалтот од 5-6 цм

268

Денес ќе презентираме пред јавноста на каков начин работат министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и градоначалникот Илија Јованоски и на каков начин се врши асфалтирањето во нашата Општина. Oва позади мене е новоасфалтираното игралиште во Основното Општинско Училиште “Рампо Левката” Новото игралиште на Јованоски тука траеше само неколку месеци, а сега веројатно ќе го претворат во тревник, бидејќи друго логично објаснување за ова нема.

Ова е типичен пример за тоа како се трошат парите на граѓаните во општина Прилеп на проекти  кои траат само за пред камера. На оваа фотографија е прикажан така наречениот нов пат кој ги поврзува населените места Кадино Село и Галичани. Срамно и понижувачки за жителите од овие две населени места. Сугарески и Јованоски се фалат дека направиле нов пат со дебелина на асфалтот од 5-6 цм. Ги прашуваме Јованоски и Сугарески:

Дали милионските суми со кои се расфрлаат пред јавноста се трошат за асфалтирање на патишта и улици со неколку сантиметри дебелина, или пак дел од тие пари завршуваат МОЖЕБИ во нечии приватни џебови?- меѓудругото , праша на денешната прес конференција, Теодора Петреска,од ОК ВМРО-ДПМНЕ Прилеп

Еве како асфалтираат градоначалникот Јованоски и министерот Сугарески

Денес ќе презентираме пред јавноста на каков начин работат министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и градоначалникот Илија Јованоски и на каков начин се врши асфалтирањето во нашата Општина.Oва позади мене е новоасфалтираното игралиште во Основното Општинско Училиште “Рампо Левката”Новото игралиште на Јованоски тука траеше само неколку месеци, а сега веројатно ќе го претворат во тревник, бидејќи друго логично објаснување за ова нема. Ова е типичен пример за тоа како се трошат парите на граѓаните во општина Прилеп на проекти кои траат само за пред камера. На оваа фотографија е прикажан така наречениот нов пат кој ги поврзува населените места Кадино Село и Галичани.Срамно и понижувачки за жителите од овие две населени места. Сугарески и Јованоски се фалат дека направиле нов пат со дебелина на асфалтот од 5-6 цм.Ги прашуваме Јованоски и Сугарески:Дали милионските суми со кои се расфрлаат пред јавноста се трошат за асфалтирање на патишта и улици со неколку сантиметри дебелина, или пак дел од тие пари завршуваат МОЖЕБИ во нечии приватни џебови?Прашуваме ДАЛИ воопшто немаат срам да се појават пред граѓаните со еден ваков несериозен пристап во работењето и трошењето пари од народот?

Posted by ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп on Сабота, 06 јуни 2020

 

 

 

 

 

 

 


semm
Vivafarm
Farma Dolneni