CSS Template

Состојба со корона вирусот во општина Прилеп

615

Во општина Прилеп денеска, вторник 28 јули, има 3 нови случаи на коронавирус во општина Прилеп. Како последица на заразната болест, почина едно лице на 48 годишна возраст, информираат од Центарот за јавно здравје Прилеп.
Бројот на активни случаи изнесува 55, од кои 40 се наоѓаат на домашно, а 15 на болничко лекување;
Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 75 лица;
Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 327, а бројот на починати 24.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni