ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

(ВИДЕО) Каде да се запишам во средно?! СОУ „Орде Чопела“ оваа година со нови можности

1.100

Оваа упсина година, нови можноси нуди СРЕДНО ОПШТИНСКО УЧИЛИШТЕ „ОРДЕ ЧОПЕЛА“ -Прилеп . Таму во прва година ќе се запишат 254 ученици, во 8 паралелки со настава на македонски јазик . Од оваа година се воведува дуалното образовани со конкретна поддршка за учениците и подобри услови за нив во процесот на учење со цел да се стекнеат со практични вештини, кои се в клучни со работење на терен.

  • Земјоделско-ветеринарна струка ќе прими 93 ученици во 3 паралелки -агротехничар / техничар за агроменаџмент – ДУАЛНА ПАРАЛЕЛКА *(соработка со компанија Тутунска Комбинат АД Прилеп, АГРОИНВЕСТ ДООЕЛ Прилеп, Институт за тутун Прилеп)
  • – техничар по ветеринарна медицина
  •  – техничар за фитомедицина
  • Градежно-геодетска струка – 34 ученици, 1 паралелка – геодетски техничар/ градежен техничар/ архитектонски техничар
  • Хемиско-технолошка струка – 59 ученици, 2 паралелки – прехранбен техничар – ДУАЛНА ПАРАЛЕЛКА *(соработка со компаниите Млекара Мики, Дониа Дооел, Стара Фурна Дооел)
  • техничар за заштита на животната средина / хемиски лабораториски техничар
  • Лични услуги – 34 ученици, 1 паралелка – техничар за очна оптика Здравствена струка – 34 ученици,
  • НОВИНА:
  • 1 паралелка – медицински лабораторискo санитарен техничар како новина оваа година:

Учениците во дуална паралелка ќе добиваат месечен износ од 3.500 денари за 9 месеци во годината. А, училиштето обезбедуваме стипендии за ученици од прва година, од земјоделско-ветеринарна и градежно-геодетска струка.

Пријавувањето и запишувањето на учениците ќе се врши во еден уписен рок со три пријавувања во месец јуни: • од 14ти до 17ти јуни

• од 23ти до 25ти јуни

на 30 јуни

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе