ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

(видео) Со историчарот Ѓорѓи Костоски: На 4 мај починале тројца маркатни личности значајни во македонската историја, Гоце Делчев, Пере Тошев,Тито

1.254

За Гоце Делчев (роден во Кукуш на 4 февруари 1872 – загинува 4 мај 103 година Баница) и неговата историска улога како револуционер и деец за создавање на македонска држава; за Пере Тошев (Петар -Пере Тошев (1865 Прилеп – 4 мај 1912 Дреново, На 4 мај 1912 г. кај селото Фариш, во Дреновската Клисура) и неговата историска улога како учесник во македонското револуционерно движење  и член на Македонската револуционерна организација; за Јосип Бориз Тито, (починал 4 мај 1980 г. во клиничкиот центар во Љубљана ) претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија и неговата историска улога во формирањето на македонската држава, како една од рамноправните република со постоечките тогашни пет други републики во рамките на федерацијата, разговор со Ѓорѓи Костоски, професор по историја во ООУ „Кире Гаврилоски Јане“-Прилеп.

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе