CSS Template

Во Прилеп нема новозаболени, еден случај во Општина Крушево

341

Денеска во општина Прилеп нема новозаболени од коронавирус, а нема ниту оздравени од заразната болест. Од Центарот за јавно здравје Прилеп информираат дека едно лице од с.Бучин, општина Крушево, е позитивно на коронавирус.
Бројот на активни случаи изнесува 19, од кои 10 се наоаѓаат на домашно, а 9 на болничко лекување;
Во самоизолација се наоѓаат 88 лица.


Vivafarm