ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

13 -сет Величенствени

661

Од редакцијата:

Следејќи бројни настани, пишувајќи за успесите на нашите сограѓани, правејќи стории за многу луѓе, Прилепчани, редакција на Радио Пела, од оваа година одлучи, да дава свој придонес , во изборот на најзаслужни граѓани на град Прилеп,  како МОЖНИ кандидати за  најпрестижна награда на градот,   “3 – то  Ноемвриска награда „ , но и да ги вклучи грѓаните со свои мислења…

Рубриката ја насловивме „13 Величенствени“ .  Во неа ќе објавуваме можни предлогзи  ,но, на Радио Пела, за најпрестижната општинска  награда “3-ти Ноември“.  Станува збор за луѓето, Прилепчани, за кои сме пишувале или пишувале нашите колеги . За кое вие сте читела, сте слушале и сте  дознавале за нивните успеси,  заедно сте се радувале на нивните подвизи, сте се вохитувале на нивната храброст или знаење….

Станува збор за наши сограѓани,  кои се успешни во својата професија, во она што го работат, и на свој начин, преку својето делување и работа, успешно го промовираат Прилеп на локално, национално или глобално ниво . Тоа се луѓе, почитувани во својата околина,  на работно место, ценети , вреднувани , активни во опшественот живеење , луѓе кои  биле или се дел од Прилеп и дали свој придонес за негова афирмација и развој во различни полиња .

Сите имаат различни професии! Сите се на различна возраст! Но, сите го сакаат Прилеп и се дел од него, каде и да се !

 За 13-тиот Величенствен, Вие давата предлог!

Ние , ќе ги објавуваме 12-сет Нашите прдлози! Вие можете , наши читател и сограѓани, да се вклучите со гласање , односно ДА ГЛАСАТЕ , за оној кој сметате дека е најзалужен да ја има наградата на Општина Прилеп!  Ние, секој ден ќе објавуваме по два предлози , вкупно 12-сет, за  т.н „13-те Величенствен “ .Но, 13-тиот, заслужен прилепчанец го бирате Вие.

Ги очекуваме  Вашите предлози. Кој според Вас е залужен 13-ти педлог , да биде дел од овие 12 Величнствени за можно добивање на наградата на градот ? Потребно ни е име ,,презиме, професија и зошто, токму тој /таа е Вашиот предлог , за оваа рубрика ?!

Како би гласале?

Со отворање на текстотот во рубрилата „13 Величенствени“ и читање  , всушност гласате за Вашиот фаворит. На крајот од месец октомври ние ќе ги објавиме резилтатите од најчитаните текстови на нашиот портал. Бројките на педлозите се наши, но очекуваме вие да го направите изборот на редните броеви!

Извинување :

Веднаш да напоменеме, дека ова се предлози на редакцијата  и немаат никакви поврзаност со огласот кој го објави Општина Прилеп за доделување на „3-то Ноемвриска награда“ , без оглед што насловите на текстовите гласат пр :„Предлог бр 1  на Радио Пела за најпрестижната општинска  награда “3-ти Ноември“

Се надевеме дека ќе ја одобрите и подржите нашата иницјатива.  Однапред се извинуваме за секакво недоразбирање! 

 Со почит,

Редекација на Радио Пела

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе

error: