CSS Template

Балканот бара чист воздух, заеднички протест на екологистите

424
Avtokontrol1

Еколошките организации од целиот Балкан, за прв пат досега, се здружуваат во заеднички протест против загадувањето на воздухот!

Скопје, Белград, Приштина, Призрен, Подујева, Подгорица, Сарајево, Зеница и Бања Лука, 9 градови од 5 држави на 28-ми февруари, в петок во 18:00 часот ќе излезат заедно на улица, во знак на солидарност.

„Време е да се обединиме заедно, како народ од сите држави, против одлуки и политики кои дозволуваат загадување на нашиот воздух, нашите деца и нашата иднина. За смогот граници не постојат, истото важи и за нас! БАЛКАНОТ БАРА ЧИСТ ВОЗДУХ“, се вели во повикот од еколошките организации

Во Скопје протестот ќе се одржи в петок во 18:00 пред Министерство за животна Средина.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm