ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

ГОРДАНА ЦВЕТАНОСКА – оснивач на единственото рурално радио, Радио Пела – Предлог бр.8 за можно добивање на „3-то Ноемвриска“ награда како  жена-новинар, која го создаде единственото рурално радио, РАДИО ПЕЛА, создаде нов електорнски информативен медиум во срцето на Пелагонија  

1.739

ОСНИВАЧ НА ПРВОТО РУРАЛНО РАДИО ВО МАКЕДОНИЈА

Без неа немаше да се појави првото рурално радио во Македонија, РАДИО ПЕЛА на 96,8 ФМ. Таа е оснивач и незјина е идејата за формирање на радио станица, која ќе биде информативно радио за целото семејство и кое ќе го следат жителите од руралните средини, со цел поблиску до информациите, за носење на подобри одлуки. Така се создаде НАШЕТО И ВАШЕ , Радио Пела!

Гордана е долгогодишен новинар, со одлично радио новинарско искуство и со посебен акцент кон сферата на земјоделството и руралниот развој.  Колку што се одликува со скромност , толку и се одликува со строгост и пренцпиелност во донесувањето на одлуките и решенијата, како со соговорниците, така и со колегите. Важи за почитуван новинар!

Новинарство е дел од нејзината професија , но и пасија. Целосно се вложува во него, со надеж дека еден ден новинарот, и оваа професија  во Македонија, ќе бидат навистина „сила“ (бидејќи, велат новинарството е 7 сила) , односно дивгател на промените на опшественото- политчко живеење во Прилеп и во земјава.

Таа ги почитува луѓето со кои соработува, но и изворот од кој ја дабива инфомрацијата. Етиката на новинарството е посебен белег во нејзината работа, која ја наметна и во работата на единственато рурално радио во Македонија, Радио  Пела.

 

 Гордана Цветаноска – новинар  и оснивач на Радио Пела – Предлог број 8 за можно добивање на „Трето Ноемвриската награда „ како  жена – новинар“ , која го создае единствеот рурално радио Радио Пела и направи нов електорнски информативен медиум во срцето на Пелагонија

Дека радиото е единствено, како рурално радио во Макеоднија, кое ги третира темите на земјоделците и руралниот развој на почетокт на оваа година за него  информираше и познатата светска телевизиска куќа Ал џезира  ,кој во својата информативна програма , отстапи простор, со посебен прилог, говорејќи за радиото како интересен нов производ во близина на Прилеп,во срецето на Пелагонија. И, младинскиот еминентен македонски портал,  МОФ напиша за единственот рурално радио, со голем пиетет.

 

Новинарот, Гордана Цветаноска со своте прилози и секојдневни следања на активностите во градот, преку Радиото и порталот www.radiopela.mk , креира  историска архива, за збиднувањата, настанте,луѓето во  Прилеп,  од кои идните генреации ќе можат и да чујат и да прочитаа, како градот и Пелагонија се менувал, се афирмирал , како живееле прилепчани и жителите околу Прилеп…Но, исто така , нејзината работа влијае и врз менувањето на погледите кон одредени случувања во опшеството , зашто нејзините написите се објктивни, точни и се корисни за граѓаните на Прилеп.

 

 

Мото: „Навремено и прецизно известување во служба на јавноста. Новинарство кое се темели на почитување на професионалниот кодекс и колегијалност во работењето.“

 

 

Vivafarm

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе