CSS Template

Прилепските џудо мајстори продолжуваат да се надоградуваат

289

Во Прилеп, во организација на Џудо Федерацијата на Македонија,викендов, се одржа стручен семинар за џудо тренери и џудо судии за обновување на лиценците за натпреварувачката 2020 година.
Семинарот го предводеа двајца интернационални судии од Република Србија Светозар Отич и Владан Гачич, кој воедно е и тренер.
Џудо Клубот Сеишин Прилеп зеде активно учество со 8 претставници (тренери и судии). После овој настан клубот ги продолжува своите активности со учество на Меѓународен турнир кој што ќе се одржи следниот викенд во Алексинац, Србија.


Vivafarm