CSS Template

Човек пред времето

700

 

Екипата на Радио Пела, во РАДИО емисијата „Жешко столче“ деновиве имаше интервју со г-н Кирил Самарџиоски, долгогодишен директор на Прилепска Пиварница, денес Претседател на Управниот Одбор на Прилепска Пиварница.

Повод,  неодамнешнатa награда од ЈИЕ за личност на годината за 2018 г., добиена за промоција на европските вредности. Но, и за многу други прашања поврзани за работата, животот, пензионерските активни денови, фудбалот…

Интервју со г-н Кирил Самарџиоски, Претседател на Управниот одбор на Прилепска Пиварница :

    • – За причините за добивање на престижното признанието од Советот на Југоисточна Европа, (во делот на бизнисот ) и Humboldt Универзитетот во Берлин, “SEE Personality 2018” или “Личност на ЈИЕ“ ,на ден 24 мај, 2018 г.

 

  • – За потребата од избалансираност на приватното и деловното
  • – За 40-сет годишната посветеност и љубов кон работата и кон Прилепска Пиварница.
  • – За правилата во бизнисот
  • – За активноста на социјалните мрежи и опшествената корисност и хуманост
  • – За ФК „Победа“ и како да се врати нејзиниот рејтингот во светот на фудбалот?! –
  Се за ова, и повеќе, СЛУШАЈТЕ ГО ИНТЕРВЈУТО,  кое го емитувавме на Радио Пела на 15-ти , јуни, 2018 год. и репризно викендот.
(АУДИО линк)

 

 


Farma Dolneni
Vivafarm