CSS Template

(ФОТО) Крушевчани во акции за заштита на животната средина

256

[fwdmsp preset_id=”skin_minimal_dark” playlist_id=”Радио Пела – LIVE”]

 

СОУ „Наум Наумоски Борче„  активно се вклучи во ЕКО -проектот: “За чисто Крушево-атрактивно туристичко место” во соработка со здружението”Добредојде” Macedonia Welcome Centre,

Целта на проектот е подигнување на еколошката свест кај младите за почисто Крушево.
За таа цел, учениците од II- а клас, гимназија, во улога на зелени новинари и зелени репортери ,спроведоа низа активности на тема” Еколoгијата и Крушево”:

анкетата, презентациите , фотографиите и цртежите од Крушево и меѓу Крушевчани и  зборуваадека Екологијата е тема на која треба многу да се работи, но не утре, туку денес, овде и сега!- ЗА ЧИСТО КРУШЕВО!!!

 

Денеска ,пак , во одбележување на меѓународниот ден без автомобили, учениците од средното општинско училиште “Наум Наумовски – Борче”  спроведоа еколошка акција ,возење на велосипед и трка низ Крушево


Farma Dolneni
Vivafarm