CSS Template

(ФОТО) Прилеп – раздвиженост само за пазарење, чаршијата празна

601

Затворени кафулиња, ресторани, прилепската чаршија денеска беше празна, само со по некој минувач. Единствено раздвижено беше по улиците, автомобили кои што се упатуваат кај маркетите и аптеките. Претпладнево се чекаше ред за да се влезе и да се направи пазар во поедини продавници, без да се создадат поголеми групи во објектите.

Прилепчани ги почитуваат мерките за да останат дома и без потреба да не излегуваат надвор, а за тоа допринесе и студеното и врнежливо време.


Vivafarm