CSS Template

Како и кога започна Пивофестот во Прилеп?!

Разговор со Ѓорѓи Сарагиноски

572
Avtokontrol1

Пивофест и како се’ започна е темата на радио емисијата – Жешко столче. Која била основната идејата и на каков начин се одвивала организацијата на манифестацијата. Разговаравме со Ѓорѓи Сарагиноски сопственик на туристичката агенција Еурофлај кој бил иницијаторот на оваа манифестација, која денес е заштитен знак на Прилеп.

  • Која беше основната идеја за почеток на Пивофест во Прилеп?
  • На каков начин се организираше манифестацијата во првите години?
  • Дали имаше ревијален или натпреварувачки карактер?
  • Дали брендот е заштитен од идејниот носител?

Емисијата Жешко столче се емитува секој петок во 10 часот, а репризните изданија се во недела во 13 ч. и во вторник во 18 ч. на Радио Пела на 96,8 MHz или на нашиот линк за следење преку интернет.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm
Turtel