CSS Template

Концерт на Дани Жоговска во Прилеп

282
Avtokontrol1

Вечерва, со почеток во 20.00 ч. во фоајето од ЦК„Марко Цепенков“ концерт на пијано ќе одржи Дани Жоговска. На програмата ќе се најдат дела од Чајковски, Рахмањинов, Прокофиев и други.
Дани Жоговска е родена во Скопје каде го комплетира своето музичко образование .
Има учествувано на голем број концерти во Р.Македонија ,новогодишни, завршни и по повод на патронатот на училиштето. Учествува и на концерти надвор од државата како Франција, Германија, Србија, Косово, Италија, Бугарија. Во 2018 година дава рецитал во Скопје и Кавадарци, и во Рим, Форли и Пезаро, Италија. Во 2019 година настапува со Македонска Филхармонија.
Жоговска е Добитник на голем број први и специјални награди на државните и меѓународните натпревари во Р.Македонија.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm