ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Рекордни 70 точки на дневниот ред на 20 тата седница од Советот на Општина Прилеп

776

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржува 20-та седница.На дневен ред беа првично најавени 64 точки, но непосредно пред почетокот на седницата има дополнување од 6 нови кои се однесуваат на предлог одлука за изменување и распределба на средства од Буџетот на Општина Прилеп за 2018 год; предлог одлука за доделување на средства на Ракометниот клуб Прилеп, како и предлог решение за формирање на Совет за јавно здравје. Од првично најавените точки на 20 тата седница пред советниците се и Предлог-Одлука за основање на Јавно Претпријатие за енергетски дејности, како и Предлог-Одлука за давање согласност за утврдување на цени за прочистување на отпадни води на ЈКП ,,Водовод и канализација ’’-Прилеп, за регулиран период 2018-2020 година. Всушност оваа точка се однесува на новата услуга на ЈКП ,,Водовод и канализација Прилеп која е поврзана со работата на Пречистителната станица. Во рамките на дневниот ред е и финасиското работење на ЈКП ,,Водовод и канализација ’’-Прилеп за трето тромесечие .Советниците ќе го разгледаат и финсиското работење на ЈП за ПУП Прилеп за тримесечниот последен период, како и на ЈКП ,,Комуналец ’’-Прилеп. Ќе се разгледува и Програмата за одржување и користење на паркови, зеленило, парк-шуми и рекреативни површини и Програма за подигање и одржување на зеленило на територијата на Општина Прилеп за 2019 година, на ЈКП ,,Комуналец’’-Прилеп,за одржување на јавната чистота за 2019 година, Програмата за управување со отпад на територијата на градските гробишта. Пред советниците е и Финансиски план на ЈОУДГ ,,Наша иднина’’-и тримесечното финансиско работење на ЈОУ Дом за стари лица ,,Киро Крстески-Платник’’- Прилеп. Училиштата, средни и основни, доставија предлози до Советот за добивање на согласност за намалување на бројот на ученици во паралелките. Најголемиот дел од точките од дневниот ред се поврзани со Предлог-Одлуки за утврдување услови за донесување на урбанистичко планска документација поврзани со процесот на легализација на бесправно изградените објекти.

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе