CSS Template

Водици 2020 , редослед на водосвет во Прилеп и во населените места

1.011

На празникот Богојавление – Водици, во недела 19 јануари во 11.00 часот, 110 момчиња и девојчиња ќе скокнат во базенот од аквапаркот кај хотелот „Салида“ во Прилеп, со желба први да стигнат до крстот.

Од Прилепското архиерејско намесништво, кое е организатор на настанот, информираат дека Богојавленскиот водосвет, односно чинот на фрлање на крстот ќе биде извршен и во следните населени места на територијата на општина Прилеп:

07.00 Селце
07.00 Витолиште
09.15 Мало Коњари
10.00 Големо Коњари
10.00 Кадино село
10.00 Ново Лагово
10.45 Чепигово
11.00 Беровци
11.00 Ерековци
11.30 Подмол
11.30 Тополчани


semm
Farma Dolneni
Vivafarm